Buyer persona

Haal het giswerk uit jouw buyer personas

Persona’s zijn fictieve mensen die jouw doelgroepen tot leven brengen en waardoor het gemakkelijker wordt om ze met de juiste boodschap op het juiste moment via hun favoriete kanaal te raken.

Bovendien maak je beter geïnformeerde beslissingen waar en hoe je jouw marketingbudget investeert.

Waarom het kennen van jouw kopers zo essentieel is

0 %
B2B bedrijven verkiezen het bedrijf dat de beste koopervaring levert
0 %
beantwoordt niet aan de verwachtingen tijdens de evaluatie
0 %
stopte een aankoop omdat een concurrent een betere aankoopbeleving had

Source: Salesforce

Onze buyer personas geven jou een duidelijk beeld van:

In combinatie met de buyer journey, het aankoopproces, kan je content creëren die is aangepast aan de verschillende aankoopfases van je persona.

Markitect's 4 steps to actionable buyer personas

Verzamelen van informatie

We stappen in de schoenen van jouw klant. Via workshops, data en klantinterviews verzamelen we de nodige informatie en hanteren we het kader "5 Rings of Insight" van het Buyer Persona Institute.

Analyse en bundelen informatie

Zodra we alle data hebben, bundelen we de informatie op basis van de overeenkomsten en patronen die we zien in het koopgedrag van jouw kopers. Vervolgens beginnen we met het maken van de profielen.

Creatie van de buyer persona

Een persona moet tot leven komen. Daarom creëren we de persona in een heel mooi formaat met naam en foto samen met hun belangrijkste touchpoints, terminologie beslissingscriteria en doelstellingen.

Onderhoud van jouw personas

We trainen uw team in het voeren van interviews en verrijken de buyer persona's met nieuwe informatie zodra deze beschikbaar komt. Het gedrag van kopers verandert in de loop van de tijd, dus het is cruciaal om ze up-to-date te houden.

Buyer persona by markitect

Laten we verder praten...

Buyer persona’s nodig? Of wil je liever een buyer persona workshop zodat je team het zelf kan doen? Het ziet er interessant uit, maar je weet nog steeds niet welke waarde het oplevert. Contacteer ons en we beantwoorden graag jouw vragen

Volgende stappen naar "always-on" marketing

Buyer Journey

De kopersreis bestaat uit een reeks beslissingen verdeeld over de tijd en verschillende contactpunten. Als je deze inzichten hebt, zet je bezoekers doeltreffender om in klanten.

Data Analyse

Accurate data geeft jou enorm veel inzichten zowel op strategisch niveau als zeer gedetailleerd. Zo kan je weten welke Euro wat opbrengt, maar evengoed hoe bezoekers zich op jouw website gedragen. 

Content marketing

Relevante content is de brug tussen jouw doelgroep en bedrijf. We bieden content op maat: van e-books, landing pagina’s, sociale media tot podcasts. Sterke content versterkt jouw inbound marketing strategie.

Wat is een buyer persona?

Een buyer persona informeert jou over het doen en laten van jouw kopers terwijl ze nadenken over hun mogelijkheden om in een behoefte te voorzien die jouw bedrijf oplost. Hoe beter je jouw potentiële klanten kent, hoe relevanter je voor hen kunt zijn.

Hoe leer je je klanten echt kennen? Wat zijn hun beslissingscriteria? Hoe blijf je op de hoogte van hun veranderende behoeften en wensen? Door bruikbare buyer persona’s te creëren waarmee wij jou kunnen helpen.

Nog steeds legt marketing zich voornamelijk toe op lead generatie door middel van tijdelijke, vaak dure productcampagnes en promoties. Om groei te realiseren is het echter noodzakelijk dat bedrijven hun aanpak veranderen en hun marketing optimaliseren over de volledige klantcyclus heen, van awareness tot retentie.  

Google Tag Manager is vrij onbekend versus Google Analytics. Lees wat deze tools precies doen en wat hun mogelijkheden zijn.
ARTIKELEN

Marketing Growth Bites