Buyer journey

Van contactpunt naar volledige buyer journeys

Volgens Gartner spenderen kopers slechts 17% van hun tijd bij potentiële leveranciers tijdens het hele inkooptraject omdat ze online zoveel informatie ter beschikking hebben om een oplossing te zoeken.

Daarnaast zijn er zoveel kanalen en contactpunten dat het een hele uitdaging is om jouw potentiële klanten te bereiken met de juiste boodschap.

Tips, adviezen, succesverhalen en nieuws uit de “growth marketing” world
We wijzen je op onze privacyverklaring.

Weet jij voor de verschillende aankoopfasen:

Een buyer journey laat je team focussen op één doel: prospecten op een naadloze manier naar het moment van aankoop leiden. Samen met de customer journey krijg je zicht in de volledige klantcyclus.

Samen brengen we jouw buyer journey in kaart

Luister naar jouw klanten

We nodigen jouw klanten uit om te praten over de uitdagingen bij hun aankoopbeslissingen. Tijdens deze interviews (zie ook buyer personas) blijven we doorvragen om vage antwoorden te vermijden die je niets vertellen.

Check wie nog mee beslist

In B2B bestaat een aankoopteam vaak uit 5 tot 8 personen. Wie zijn de anderen? Wat zijn hun taken? Ook in B2C heb je vaak personen die de aankoop mee beïnvloeden.

Inventariseren van de kopers' vragen

We zetten alle vragen en taken op een rij die uit het onderzoek voortkomen, zodat we een compleet beeld krijgen van het aankoopproces. Hierdoor kun je zien wat je goed doet en waar je misschien wat gaten moet opvullen.

Uittekenen van de buyer journeys

Voor elke aankoopfase kiezen we één hoofdvraag en enkele andere. Deze brengen we aan op de klantenreis samen met andere informatie. Deze inzichten helpen je om doelgericht relevante informatie aan te leveren.

Customer experience journey

Laten we verder praten...

Wil je duidelijk inzicht in het aankoopproces van jouw kopers? Heb je nood om een bestaande buyer journey nog eens onder de loep te nemen? Bespreek het met ons.

Volgende stappen naar "always-on" marketing

Marketing automation

Automatiseer en personaliseer jouw communicatie naar prospecten en kopers. Het is een krachtig hulpmiddel mits de juiste strategie, kennis en opzet om klanten aan te trekken, te converteren en te plezieren.

Website optimalisatie

Volgt jouw website jouw buyer journeys? Zijn de navigatie, informatie en de flow logisch afgestemd op het aankoopproces van jouw doelgroepen? Wij verbeteren websites zodat bezoekers sneller vinden wat ze nodig hebben.

Content marketing

Boeiende en inspirerende content is de brug tussen jouw doelgroep en bedrijf. We bieden content op maat: van e-books, landing pagina’s, social media tot video en podcasts. Sterke content is de basis van inbound marketing.

Wat is een buyer journey?

Een buyer journey of kopersreis brengt het volledige aankooptraject van jouw potentiële kopers in kaart. Een aankoopproces bestaat uit heel wat beslissingsmomenten verspreid over een bepaalde periode meestal startend met een zoekopdracht in Google. Zorg ervoor dat je blijft converseren door nuttige content aan te bieden en zo de koper telkens een stapje dichter brengt bij de aankoop.

Het is als flirten waarbij je zoveel mogelijk aandacht wilt krijgen van je soms “moeilijk te krijgen” doelwit en ze naar de volgende fase wilt verplaatsen.

Nog steeds legt marketing zich voornamelijk toe op lead generatie door middel van tijdelijke, vaak dure productcampagnes en promoties. Om groei te realiseren is het echter noodzakelijk dat bedrijven hun aanpak veranderen en hun marketing optimaliseren over de volledige klantcyclus heen, van awareness tot retentie.  

Google Tag Manager is vrij onbekend versus Google Analytics. Lees wat deze tools precies doen en wat hun mogelijkheden zijn.
ARTIKELEN

Marketing Growth Bites